Connect with us

Vesti

U Kikindi 15. put održan međunarodni Mini basket festival „Ranko Žeravica“

Proteklog vikenda, 2. i 3. juna 2018. godine, u Kikindi je 15. put održan tradicionalni međunarodni Mini basket festival „Ranko Žeravica“, na kome su učestvovale devojčice i dečaci rođeni 2007. i 2008. godine i mlađi.

Za dva dana takmičenja, u sportskoj hali „Jezero“ odigrano je 32 utakmice. Tokom trajanja Festivala organizovan je i seminar za trenere mini basket uzrasnih kategorija pod imenom „Od mini basketa do košarke“, gde su predavanja držali prof. Garbanušić – za uzrast predškolske dece, kao i Rade Georgievski – promocija nove igre „Košarkica na teleskop koševima“.

Ovom prilikom promovisana je i nova lopta br. 4 koja je namenjena najmlađima.

Veliko oduševljenje i zadovoljstvo svih učesnika izazvalo je prisustvo jutjub košarkaške senzacije Trikija (Nemanja Blažić), koji je igrao sa decom „1 na 1“, pokazivao razne košarkaške „trikove“, davao autograme i slikao se sa svim mini basketašima oba dana.

Svi učesnici su bili i pobednici – sva deca su dobila medalje i zahvalnice, a svi klubovi pehare za učešće na Festivalu, zahvaljujući generalnom sponzori NIS Gazprom – Budućnost na delu.

More in Vesti